torstai 14. maaliskuuta 2013

Alfa Romeon penkki

Saatiin tehtäväksi irroittaa Alfa Romeo spiderista kuskin penkki, jossa selkänoja oli vähän vinossa, tarkoituksena selvittää mikä vialla. Eipä ollut ihan tavallinen asentajan homma :D

Aloitimme irrottamalla akun, tämä airbagin ja turvavyön kiristäjän takia, katsoimme autodatasta varoajaksi 10min, jonka jälkeen pystyimme irroittamaan penkin autosta.

Seuraavana purimme penkistä kaikki päälliset ja pehmusteet. Selvisi, että penkin selkämyksessä oleva putki oli murtunut, ja tämän takia selkänoja veti vinoon.Syytä en kyllä tiedä miten se putki on voinut murtua?

Koitimme aluksi vääntä käsivoimin selkänojaa suoraan, mutta turhaan. Yhteistyössä opettajan kanssa päätimme vetää putken rälläkällä poikki, taivutella nojaa ja hitsata sauman umpeen. Ennen hitsausta maalit piti hioa pois. Hitsaamisen jälkeen hitsaussaumaa siistittiin kulmahiomakoneella. Lopuksi maali päälle ja varmistimme että se oli nyt suora koko noja.Seuraavaksi haimme varastosta popniitteja ja pihdit selkänojan tausta pellin kiinnitykseen.Sitten lliimailtiin pehmusteita paikalleen ja päälliset takasin ja muut osat mitä oli pitänyt irrottaa.

Tämmönen auto. 
Siinä penkki.
Selkänoja.
Pehmusteiden irtioton jälkeen, tuossa putki joka oli murtunut.
Niskatuen kiinnitys tsydeemi joka oli pehmusteiden alla ikävästi piilossa.
Putkessa vasemmalla näkyy murtuma kohta.
Maalit hiottuna pois ennen hitsausta.
Hitsattuna.
Maalit päälle ruostumisen ehkäisyksi, ja eikun kasaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti