torstai 12. syyskuuta 2013

Opel tuulilasinpyyhkijät ja lämmityslaitteen puhallin.

Tänään selvitimme Villen ja Katjan kanssa -98 Opel Astra G :stä tuulilasinpyyhkimien-ja lämmityslaitteiston vian. Aloitimme tutkimalla pyyhkijät. Asiakas oli sanonut, että pyyhkijät liikkuivat hieman jähmeästi ja töksäytellen.

Aloitimme irroittamalla pyyhkijät, vedimme muovisuojukset irti ja tutkailimme toimiiko pyyhkijöiden vivusto ja moottori. Irroitimme moottorin pistokkeen ja aloimme mittaamaan yleismittarilla jännitteitä, tältä osin kaikki oli kuitenkin ok, kun pyyhkijöiden asentoa ja nopeutta muutti, näkyivät ne mittarissa. Päädyimme ottamaan moottori+vivuston irti. Vivusto oli todella jäykkä, mistä ko.viat johtuivat, kokeilimme vielä laittaa moottorin kiinni ilman vivustoa testataksemme vielä että se on ehjä.
Siinä pyyhkijät ja suojamuovi irrotettuna ja näkyvissä vivusto ja pyyhkijöiden moottori.

Moottori ja sen liitin.
Seuraavaksi kävimme lämmityslaite vian kimppuun. Lämmitys oli kuulema hyytynyt, joten lähdimme etsimään lämmityslaitteen puhaltimen moottoria. Autodatasta selvisi, että se on hansikaslokeron alla. Irroitimme hansikaslokeron, jolloin näkyviin tuli suodatin/moottori komponentti. Tästä paketista lähti kaksi johtoa, ja koitimme niistä mittailla jännitettä, mutta mitään ei tullut selville ja johdot olivat hiukan epämukavassa paikassa, työasento ei ollut hirveän ergonominen. Avasimme suojakoteloa ja laitoimme puhalluksen päälle. Mitään ei tapahtunut, mutta kun kopautti reunaan, se pyörähti muutaman kerran, tämä siis tarkoitti, että moottorin hiilet olivat lopussa ja tämä meni vaihtoon.Tämän jälkeen ilmoitimme asiakkaalle hinta-arvion, ja mikä oli ollut vikana. Katselimme motonetistä uusia osia, ilmastointi osan saimme heti ja vaihdettua, piti kuitenkin odottaa uutta vivusto/moottoria seuraavaan päivään. Asensimme kuitenkin vanhan vivuston paikalleen, koska asiakas tarvitsi auton ajoon vielä samana päivänä.
Hansikaslokero irrotettuna, vihreällä merkitty pömpelissä sisällä alaosassa moottori.
Uutta osaa paikalleen, kuvassa myös häkkyrä johon piuhat menivät kiinni.


Seuraavana päivänän haimme uuden pyyhkijöiden moottorin ja asensimme sen paikalleen, tuulilasinpyyhkijöitä piti säätää muutamaan otteeseen, koska toinen töksähti ikkunan reunaan. Lopuksi tehtiin työmääräys ja asiakkaalle ilmoitettiin työn valmistumisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti